Po pondelku je jasné
Že klasické mäso to umelé len tak ľahko nevytlačí. Jeho výroba je nielenže nechutne drahá, ale sám výsledok je nechutný. Teda bez chuti. "Podľa dvoch testujúcich to síce malo štruktúru mäsa, ale úplne tomu chýbala typická chuť, pretože vo svalovine úplne chýbal tuk," uviedla po degustácii televízia Fox News. Laboratórne mäso vypestoval profesor Mark Post z Maastrichtskej univerzity. Ten verí, že jeho metóda povedie k veľkej produkcii hovädzieho mäsa a vyrieši dodávku tejto komodity bez potreby pestovať veľká - neekologická - stáda.
Chuťou sa to blížilo burgery
Ale chýbala mi tam soľ a korenie, "uviedla odborníčka na výživu Hanni Rützlerová z Rakúska."Prvý dojem bol rovnaký ako u konvenčného hamburgeru, potom ale chýbala chuť a predovšetkým tuk," uviedol novinár z Chicaga Josh Schönwalde. Profesor Stig Omholt z nórskej Univerzity vied o živote tvrdí, že je chuť najmenším problémom. Podľa neho sa dá ľahko zariadiť to, aby sa časť kmeňových buniek premenila v tukové bunky, a chuť sa potom okamžite dostaví.